Föreläsning Sömnkunskap 15 sept

Leverantör Abilia är den 15 sept kl 10:00-12:00 värd för föreläsning relaterat till tyngdhjälpmedel.
Föreläsningen sker över Teams.
Sömnkunskap för en bättre morgondag” med sömnkonsult Lisa Carpevi.
 

”Sömnkunskap för en bättre morgondag” med sömnkonsult Lisa Carpevi.
 
Har du eller du någon du känner svårt att somna, ligger du vaken på natten eller vaknar du för tidigt på morgonen? Eller sover du för lite för att du slarvar med att komma i sängen på kvällen? Då är du inte ensam!
 
Drygt 40% av Sveriges vuxna befolkning upplever sig ha sömnproblem så många som 11% lider av sömnlöshet, eller insomni som det heter på diagnosspråk. Det är väldigt många människor och är du inte själv en av dem så omger du dig troligtvis med någon eller några av dem. 
 
För lite eller dålig sömn gör oss till lite sämre människor än vi egentligen är. Orken tryter, hälsan påverkas negativt på kort och lång sikt, problemlösnings- och samarbetsförmågan försämras, ledaregenskaperna  naggas i kanten, kreativiteten minskar och produktiviteten dippar. 
 
Det behöver inte vara så. De allra flesta kan lära om att somna och somna om genom att bryta mönster och hjälpa kroppen och hjärnan att på nytt förstå vad som gäller och hur det borde vara.
 
Steg ett är vilja att förändra, kunskap och insikt. Steg två är att kartlägga och förstå sina beteenden. Och steg tre att bestämma sig och genomföra förändringen. Inte så svårt för den som vill leva mer hållbart och funka bättre både på jobbet och hemma. 
 
Välkommen på en faktaspäckad föreläsning med fokus på sömnen och hur du kan göra för att sova och må bättre. 

 
Välkommen!
/ Pia Skog & Paula Egard